de Etalage home

De ideale etalageruimte

De ideale etalageruimte

 

Regelmatig krijg ik van klanten die gaan verbouwen of van mensen die een nieuwe zaak opstarten de vraag hoe ze de etalage het best inrichten. Bovendien merk ik bij mijn klanten dat ze soms teleurgesteld zijn over de mogelijkheden van de huidige etalage inrichting. Vandaar dat ik jullie graag wil helpen met een aantal tips vanuit mijn ervaring als etalagiste.

 

Variatie

Het toverwoord voor goede etalages is variatie. Zo kunt u een ruim spectrum van mensen aanspreken binnen uw doelpubliek. De ene etalage valt meer in de smaak bij het alternatiever publiek, de andere dan weer meer bij een klassieker publiek. Ook kunt u zo regelmatige passanten en klanten blijven verrassen. 

 

Etalagemeubilair

Om te kunnen variëren in opstelling kiest u best voor multifunctionele opbouwelementen in plaats van een vast meubel. Zo kunt u deze eenvoudig aanpassen aan de mode of je decor. U kunt ook meer variëren in compositie. Zo kunt u bijvoorbeeld werken met zuiltjes die u de ene keer strak op een lijn plaatst en de andere keer op speelse wijze groepeert. 
 

Hangmogelijkheden

Essentieel voor een etalage is de mogelijkheid om zaken op te hangen. Wanneer u een kleiner product verkoopt kunt u een uitvergroot beeld achter dit product plaatsen zodat dit ook goed zichtbaar is van afstand. Door decoratie of eventueel zelfs uw producten op te hangen ontstaat er een heel ander geheel. Bijkomend voordeel is dat u nu meer grondoppervlak vrij heeft om andere zaken te plaatsen.

Om te voorkomen dat u alles altijd op dezelfde plaats of altijd braaf op een rijtje hoeft te hangen zou ik aanraden om een rastertje in het kleur van het plafond te voorzien. Geen fan van dit systeem? Dan kunt u nog altijd kiezen om een 3-tal railtjes of roedes achter elkaar te plaatsen. Kies zeker voor een gordijnrail voor zware gordijnen met stevige haakjes.
 

Achterwand

Om de geëtaleerde producten goed te laten uitkomen plaatst u deze best voor een witte achterwand. Wit is het beste zichtbaar in een etalage. Bovendien interfereert het niet met de kleur van uw product. Wanneer u achter de etalage doorkijkt in de winkel geeft dit een rommeligere indruk en wordt de aandacht afgeleid door beweging in de winkel. Bijkomend voordeel is dat kinderen of nieuwsgierige mensen uw etalage niet zomaar overhoop zullen halen.

Uiteraard heeft u recht op een beetje daglicht en mag u de klant ook een nieuwsgierige blik in de winkel gunnen. Voorzie naast de etalage gerust een raam met inkijk in de winkel. Dit biedt u ook de mogelijkheid om de reactie van de mensen op uw etalage te observeren. Stoppen ze? Blijven ze lang staan? Aarzelen ze om binnen te komen? Evalueer wat er goed werkt en wat niet en ga hiermee in de toekomst aan de slag!

Heeft u niet de mogelijkheid om de gevel van uw pand onder te verdelen in een afgesloten etalageruimte en een open zijde? Wat dacht u van een semitransparante achterwand met een glasgordijn of een etalage met een gedeeltelijke achterwand?
 

Verlichting

Zonder goede verlichting zijn al de vorige zaken verloren moeite. Dan ziet de klant eerder zijn spiegelbeeld in uw raam in plaats van de producten erachter. Voorzie een goede basisverlichting met daarnaast nog richtbare spots zodat u, afhankelijk van de opbouw van uw etalage, bepaalde zaken kunt uitlichten. Laat deze verlichting zeker 's avonds ook aan voor de mensen die na de openingsuren nog voorbij wandelen.

Kortom, wees trots op uw winkel en laat uw etalage stralen!


 


 

 

Andere artikels

Zin om samen op zoek te gaan naar een stijl waarmee je je klanten kan overtuigen?

Maak een afspraak »

De Etalage - Willeke Buysse
Polderdreef 73 - 9840 De Pinte
+32 474 41 11 16 - info@de-etalage.com
BE 0783.977.358

Volg mij op
Volg De Etalage op Facebook Volg De Etalage op Instagram Volg De Etalage - Flowerwalls op Instagram Volg De Etalage op Linkedin

Flockdesign & Kla-4 Communicatie