de Etalage home

Gouden tips voor een waardevolle presentatie

Gouden tips voor een waardevolle presentatie

De verkoop van je producten vormen een mooie extra bron van inkomsten, bovendien is het een vorm van opvolging en nazorg om de tevredenheid van je klant te verbeteren en het effect van je behandeling te behouden. Je klanten overtuigen van een aankoop begint uiteraard al bij de presentatie.

Vaak kan je displays verkrijgen via je verdeler. Maar deze zijn niet altijd in lijn met je eigen interieur en vaak betalend.  Wanneer je echter producten van meerdere merken verdeelt passen deze ook onderling niet mooi bijeen. Vaak resulteert dit in een overvolle toonbank en een rommelig ogend salon.

Als je iets wilt doen, doe het dan goed

Geen half werk met oude spulletjes en kitsch decoratie maar een klassevolle presentatie in lijn van jouw imago en de lifestyle van je klanten. Laten we er samen voor zorgen dat jouw instituut sterk staat tegen de concurrentie, tegen de online verkoop van schoonheidsproducten en de opkomst van grote goedkope ketens. Door op een originele manier in te zetten op de look en het imago van je salon kan je je klanten ontvangen in een mooie rustgevende omgeving en toch nog extra verdienen aan je verkoop. Bovendien creëer je voor jezelf en jouw personeel een aangename, opgeruimde omgeving waarin het aangenaam werken is.

 

Enkele gouden tips

Wanneer je een nieuw product of presentatie ontvangt, plaats deze dan niet gewoon tussen de rest of waar er nog een gaatje is. Bepaal eerst de beste plaats voor dit product. Denk na over hoe je klant zich verplaatst in je salon en waar deze naar kijkt. Plaats je je nieuw product tussen andere producten? Maak dan eerst de plaats weer helemaal vrij en plaats alles opnieuw mooi samen.

Stock hoort niet zichtbaar te zijn in je salon. Plaats deze in een andere ruimte of in een afgesloten kast.

Plaats je ‘pancartes’ en producten recht. Laat wat ruimte tussen verschillende merken en categorieën. Overdrijf niet met het maken van waaiertjes of het toevoegen van kleine decoratie.

Indien je hier weinig tijd of materiaal voor hebt kan je altijd nog beroep doen op een professional. Zoals ik al zei is het beter om dit juist aan te pakken, je hebt echt geen baat bij een vlug samengeflanste presentatie.

In een volgende post hebben we het over de sleutel tot een harmonieus en krachtig design van jouw schoonheidsinstituut.

Gouden tips voor een waardevolle presentatie

Andere artikels

Zin om samen op zoek te gaan naar een stijl waarmee je je klanten kan overtuigen?

Maak een afspraak »

De Etalage - Willeke Buysse
Polderdreef 73 - 9840 De Pinte
+32 474 41 11 16 - info@de-etalage.com
BE 0783.977.358

Volg mij op
Volg De Etalage op Facebook Volg De Etalage op Instagram Volg De Etalage - Flowerwalls op Instagram Volg De Etalage op Linkedin

Flockdesign & Kla-4 Communicatie